Lån med fast rente i en kortere periode

Et lån med fast rente i en kortere periode end lånets løbetid er for jer, som ønsker sikkerhed for, at I kender renteudgiften i den periode - kaldet ren­te­bin­dings­pe­ri­o­den. Derudover kan I både acceptere, at renteudgiften kan ændre sig, hver gang vi indgår en ny renteaftale, og et tab eller en gevinst, hvis I ønsker at indfri lånet, inden en ren­te­bin­dings­pe­ri­ode udløber.

Ønsker I et lån med fast rente i en kortere periode - KKfast kort - låser I renten i en kortere periode end lånets fulde løbetid. I ren­te­bin­dings­pe­ri­o­den ligger jeres renteudgift fast, og når vi laver en ny renteaftale, vil udgifterne kunne ændre sig. Hvordan og hvor meget afhænger af ren­te­ud­vik­lin­gen i markedet.

I kan altid indfri jeres restgæld, dvs. beløbet I får udbetalt fratrukket jeres samlede afdrag. I kan indfri uden omkostninger, hver gang en ren­te­bin­dings­pe­ri­ode udløber. Ønsker I at indfri lånet i løbet af en ren­te­bin­dings­pe­ri­ode, beregner vi et kom­pen­sa­tions­be­løb.

Grønt lån

Står I over for at investere i et miljø- eller klimavenligt projekt, er der mulighed for at lån med fast rente i en kortere periode kan blive grønne. Vores grønne lån er grundlaget for, at vi kan udstede grønne obligationer på de internationale ka­pi­tal­mar­ke­der, og de er med til at sikre, at vi kan levere billigst mulig finansiering til vores kunder. 

Overblik

Beskrivelse
ProduktnavnKKfast
FordeleYdelsen på et lån med fast rente i en kortere periode bliver ikke påvirket af, hvordan renten udvikler sig i markedet i løbet af den enkelte ren­te­bin­dings­pe­ri­ode. I er med andre ord beskyttet mod stigende renter og vil derfor kende jeres renteudgifter i ren­te­bin­dings­pe­ri­o­den. Samtidig kan I drage fordel af eventuelle fald i renten i markedet i efterfølgende perioder.
RisiciNår I vælger et lån med fast rente i en kortere periode, kan I risikere, at renten i markedet er steget, når ren­te­bin­dings­pe­ri­o­den udløber. Når vi laver en ny renteaftale, vil renteudgiften i den efterfølgende ren­te­bin­dings­pe­ri­ode derfor kunne stige.
RenteNår vi etablerer lånet til jer, fastsætter vi renten for den første ren­te­bin­dings­pe­ri­ode. Efter aftale med jer opkræver vi renter hver 3. eller 6. måned. Vi skal aftale en ny rente, i god tid inden den aktuelle ren­te­bin­dings­pe­ri­ode udløber. Her kan I også vælge at skifte til en anden type lån uden omkostninger.
BidragssatsBidragssatsen er i øjeblikket 0,0 % om året for lån med fast rente i en kortere periode.
Andre omkostningerUd over eventuelle bidragssatser, koster det ikke noget at optage eller få udbetalt et lån med fast rente i en kortere periode.
KursVi udbetaler jeres lån til kurs 100 – altså til en værdi, der svarer til hele lånebeløbet. Der er derfor intet kurstab, når vi udbetaler lånet.
Profil for afdragI kan optage et lån med fast rente i en kortere periode som annuitetslån eller serielån. Desuden har I mulighed for at få afdragsfrihed i begyndelsen af lånets løbetid.
IndfrielseØnsker I at indfri lånet, når en ren­te­bin­dings­pe­ri­ode udløber, kan I gøre det uden omkostninger. Ønsker I at indfri lånet i løbet af en ren­te­bin­dings­pe­ri­ode, beregner vi et kom­pen­sa­tions­be­løb.
Ekstraordinære afdragI kan altid gennemføre ekstraordinære afdrag på lån med fast rente i en kortere periode. Gør I det, når en ren­te­bin­dings­pe­ri­ode udløber, koster det ikke noget. Indfrier I lånet i løbet af en ren­te­bin­dings­pe­ri­ode, beregner vi et kom­pen­sa­tions­be­løb.

Læs mere om vilkårene for lån med fast rente i en kortere periode i vores generelle lånevilkår

Hvad er et kom­pen­sa­tions­be­løb?

Hvis I ønsker at indfri et lån før tid, eller ønsker at foretage et ekstraordinært afdrag, beregner KommuneKredit i mange tilfælde et kom­pen­sa­tions­be­løb, som kan være enten positivt eller negativt. Det afhænger af, hvilken type lån I har, hvornår I ønsker at indfri eller afdrage, om renten i markedet har udviklet sig positivt eller negativt siden aftaledatoen samt eventuelle udgifter for KommuneKredit. Vi indregner kom­pen­sa­tions­be­lø­bet i ind­fri­el­ses­be­lø­bet som et tillæg eller fradrag til restgælden.

Låneberegner

Hvad det koster at låne?

Med vores låneberegner kan du lave vejledende beregninger af, hvad det koster at låne til jeres investering.

Se, hvad det koster at låne

Inspiration fra andre kunder

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00