Grønne lån

Når vores kunder står over for at skulle finansiere en klima- eller miljøvenlig investering, f.eks. i forbindelse med gennemførelsen af de kommunale kli­ma­hand­lings­pla­ner, så er der mulighed for at få et grønt lån hos os.

kategorier

Vi tilbyder grønne lån inden for syv kategorier

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

sammenhaeng

Sådan hænger grønne lån og grønne obligationer sammen

Vi udsteder grønne obligationer på baggrund af de grønne lån, som vores kunder optager hos os. Grønne obligationer er populære blandt vores nationale og internationale investorer, der i stigende grad ønsker at støtte den grønne omstilling. Pengene, vi får ind, når vi udsteder grønne obligationer, øremærker vi til klima- eller miljøvenlige investeringer. Vi skal kunne dokumentere over for vores investorer, at deres penge rent faktisk går til investeringer i projekter, der er inden for rammerne af de kriterier, vi har opsat for at få et grønt lån. Inden vi udsteder et grønt lån, indsamler vi derfor data fra vores kunder, som dokumenterer formålet med lånet og den forventede effekt af deres grønne investeringer. Hvert år udgiver vi en Green Bond Impact Report baseret på data fra vores kunder.

Green Bond Impact Report 2023
Fakta
  1. 1

    Vores samlede grønne udlån udgjorde ved årsskiftet 2022/2023 30,4 mia. kr.

  2. 2

    Ved udgangen af 2022 beløb vores samlede grønne ob­liga­tions­ud­ste­del­ser sig til 22,7 mia. kr.

  3. 3

    I slutningen af ​​2022 havde vi 854 udestående grønne lån.

Fakta om vores grønne lån og grønne obligationer

De danske kommuner og regioner samt den danske for­sy­nings­sek­tor har høje ambitioner for den bæredygtige omstilling. Ambitioner, der vil få afgørende betydning for, at vi i Danmark når regeringens klimamål om i 2030 at have reduceret udledningen af drivhusgasser med 70 procent i forhold til 1990. Og at vi er klimaneutrale i 2050. Første gang KommuneKredit udstedte grønne lån - og dermed grønne obligationer - for at understøtte den grønne omstilling, var i 2017.

Obligationskomite

Grøn Ob­liga­tions­ko­mité

Vores Grønne Ob­liga­tions­ko­mité skal godkende alle grønne lån. I komitéen deltager både interne og eksterne specialister med faglige kompetencer inden for de kategorier, som KommuneKredit udsteder grønne lån til. Den Grønne Ob­liga­tions­ko­mité gennemgår alle lån på baggrund af spør­ge­ske­ma­be­sva­rel­ser fra kunderne. Opfylder et lån kriterierne for et grønt lån, som er fastlagt i vores Green Bond Framework og fremgår af vores kriterier for grønne lån, bliver det godkendt som et grønt lån.

Læs vores Green Bond Framework
Gronnelaan

Grønne lån

Se de investeringer, vi har finansieret med grønne lån

21 % af vores samlede udlån var grønne ved udgangen af 2022. I listen over grønne projekter kan du se en komplet oversigt over investeringer, der er finansieret med vores grønne lån.

Se listen over klima- og miljøvenlige projekter
Certifikat

Synliggør jeres bæredygtige indsatser

Godkender vi et lån som grønt, følger der automatisk et grønt lånecertifikat med. Det grønne lånecertifikat er et bevis for, at en investering lever op til vores grønne kriterier, og at investeringen dermed bidrager til den grønne omstilling og har en positiv indvirkning på klima og miljø. Får I et grønt lån, kan I bruge certifikatet til at fortælle omverdenen om jeres indsatser inden for bæredygtig omstilling – f.eks. på jeres hjemmeside eller sociale medier.

Spørgsmål til ESG

Kontakt vores specialister i bæredygtig finansiering

Vil du vide mere om vores ESG-rapporter eller arbejde med ESG i det hele taget, er du velkommen til at kontakte vores specialister i bæredygtig finansiering.

Send en e-mail til vores specialister

Inspiration fra andre kunder

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00