Skybrudssystem på Frederiksberg

Frederiksberg Kommune vil være grønnere, bedre og mere robust over for skybrud. Derfor har de etableret et unikt, stærkt skybrudssystem. I KommuneKredit har vi hjulpet projektet på vej med et grønt lån.

Frederiksberg Kommune har gennemført et innovativt sky­brud­spro­jekt, der skal fremtidssikre klo­ak­sy­ste­mer­ne, så byen er bedre rustet mod fremtidens kli­ma­for­an­drin­ger. Men formålet med sky­brud­spro­jek­tet er ikke kun at lede regnvandet væk fra oversvømmede områder. Man vil genanvende regnvandet som en ressource.

Fra belastende regnvand til bæredygtig ressource

Det gamle kloaksystem kunne ikke rumme de stigende nedbørsmængder. Særligt ved skybrud gav regnmængden så stort et pres på kloaknettet, at både gader og kælderrum blev oversvømmet. Frederiksberg Kommune har derfor anlagt klimaveje som en integreret del af et optimeret kloak- og skybrudssystem.

Blåt guld

Noget af regnvandet ender i et op­sam­lings­bas­sin og fordamper. En anden del optages i fliserne, hvor regnvandet både kan fordampe og nedkøle byen. Eller det bliver ledt hen til regnbede og arealer med tørstige træsorter. Alt det skal bane vejen for mere bæredygtighed, hvor dråberne vil blive blåt guld for kommunens grønne områder.

Del

Inspiration fra andre kunder

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00