Svendborg reducerer ener­gi­for­bru­get

Grønne lån på ni millioner kroner er med til at reducere ener­gi­for­bru­get i Svendborg, hvor gadelygter renoveres, og armaturer erstattes af LED. Ved udgangen af 2020 udgjorde kategorien ener­gi­ef­fek­ti­vi­tet 1,4 pct. af den samlede udbetalte grønne lånevolumen.

Fra 2014-2019 har Svendborg Vejbelysning udskiftet mere end 6.000 kviksølv- og fluorescerende armaturer i Svendborg Kommune med LED-teknologi og erstattet gamle træ- og gittermaster med nye rørmaster og kablede luftledninger. Initiativet er en del af byens plan frem mod 2023 for renovering af 12.000 gadelygter. Heraf var 49 procent kviksølv og fluorescerende armaturer, der har et højt energiforbrug og blev udfaset fra produktion i 2015. Initiativet understøtter også Svendborg Kommunes mål om at reducere ener­gi­for­bru­get og CO2-udledningen.

Implementering af energieffektiv LED-teknologi af høj kvalitet og et fjer­n­be­tje­nings­sy­stem, som dæmper eller slukker lyset om natten på relevante steder, sparer ikke kun energi og reducerer CO2-udledningen – det sparer også betydelige omkostninger og forbedrer effektiviteten i forhold til drift og ved­li­ge­hol­delse. LED lys har en forventet levetid på 25 år. Svendborg Vej­di­rek­to­ra­tet bruger besparelserne til at tilbagebetale sine to grønne lån udbetalt i 2019 og 2020.

Grøn lånekategori

Den grønne lånekategori til ener­gi­ef­fek­ti­vi­tet omfatter nye investeringer i og løbende ved­li­ge­hol­delse af eksisterende bygninger, der fører til mere ener­gi­ef­fek­tive bygninger. Nye investeringer eller løbende ved­li­ge­hol­delse af offentlig gadebelysning, der fører til et mere ener­gi­ef­fek­tivt system.

Del

    Inspiration fra vores kunder

    Kontakt os

    Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

    Vores telefoner er åbne

    Mandag til torsdag
    09:00 – 16:00
    Fredag
    09:00 – 14:00