Solceller i Aulum

Danmarks bedste foreningsby ligger i Vestjylland. Det ville være svaret hos størstedelen af de 3200 indbyggere, der bor i Aulum. Foreningslivet er nemlig helt unikt, og i mange år har Aulum Fritidscenter været hjertet af byen. Men da energipriserne steg, opstod en økonomisk udfordring. Hvordan kunne Aulum Fritidscenter sikre økonomisk stabilitet og samtidig bidrage til en grønnere kommune? Fokus blev rettet mod solen.

Badminton, gymnastik, dans, fitness, aerobic, og det første indendørs, for­e­nings­ba­se­rede padel center i Herning Kommune. Du kan det meste i Aulum Fritidscenter hvor idræt, sociale begivenheder og godt humør stortrives. Men da energipriserne begyndte at stige forrige år, blev foreningslivet sat under pres, og der skulle tænkes innovativt. Aulum Fritidscenter fik en vision om at være uafhængig af eksterne energikilder og skabe en mere økonomisk levedygtig fremtid.

Solen som energipartner

En udfordring blev vendt til en mulighed, og i 2022 begyndte idéen om solceller at tage form. Det var et ryk længere frem på en allerede igangsat grøn rejse, og da Herning Kommune åbnede døren for finansiering gennem KommuneKredit, kunne visionen blive en realitet:

Med de stigende elpriser blev vi opfordret til at tænke ener­gibe­spa­rel­ser af kommunen. De åbnede op for finansiering igennem KommuneKredit, og jeg tror, at det var, hvad der gjorde det hele muligt. KommuneKredit havde et produkt, der var attraktivt for os, da det ellers ikke havde været rentabelt.

Jørgen B. Jørgensen

Formand for byggeudvalget i Aulum Fritidscenter

Solidt fundament for en strålende fremtid

Sol­cel­le­an­læg­get er dimensioneret til at producere op til 160.000 kWp ved optimale forhold, hvilket svarer til omkring 40 % af centerets årlige energiforbrug på 210.000 kWh. Det vil give Aulum Fritidscenter en mere stabil om­kost­nings­si­tu­a­tion og større styrke over for fremtidige ener­gi­pris­stig­nin­ger.

Selvom installationen af sol­cel­le­an­læg­get krævede omhyggelig planlægning og teknisk ekspertise, har Aulum Fritidscenter nu skabt et solidt fundament for en strålende fremtid og vist, at selv i en udfordrende tid kan grøn energi være inden for rækkevidde.  

Del

Inspiration fra andre kunder

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00