Skybruds- og klimaprojekt i København

Sankt Annæ-projektet i København omfattede en renovering, trafiksanering og klimasikring af både Sankt Annæ Plads, Kvæsthusgade og Nyhavns solside fra Toldbodgade til havnen. Også Kvæsthusmolen blev renoveret, mens en underjordisk par­ke­rings­kæl­der er blevet etableret.

Siden 1902 har Københavns Kommune hvert år hædret en række byggerier og bymiljøer, som et udvalg finder særligt smukke og bidragende til oplevelsen af København. Sankt Annæ Plads var blandt de syv byggerier, der i 2016 modtog prisen for et miljø, der bidrager særligt positivt til København.

Kombination af sky­brud­s­sik­ring og grønt byrum

Sankt Annæ Plads er et vigtigt eksempel på, at en stor sam­fund­s­in­ve­ste­ring kan tjene flere formål: sikring af byen mod oversvømmelser og indretning af nye og spændende byrum med muligheder for at skabe byliv og livsglæde.

”Projektet lever i høj grad op til HOFORs vision om at skabe bæredygtige byer. Og vi er glade for samarbejdet med KommuneKredit, som gør sådanne projekter mulige.”

Programleder i HOFOR for Sky­brud­s­sik­ring og Kli­ma­til­pas­ning

Bag projektet, der blev indviet i 2016, står Realdania, Københavns Kommune og HOFOR. Desuden har en række private fonde støttet projektet.

KommuneKredit har ydet finansiering til HOFOR og Københavns Kommune i forbindelse med projektet.

Del

Inspiration fra andre kunder

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00