Renovering af Lyndby Havn

Tidligt om morgenen brænder de første solstråler igennem tågen og kaster et blidt skær over Lyndby Havn. Med rolige vande og vajende både dannes der en idyllisk kulisse for besøgende og lokale. Men bag roen og skønheden gemmer sig en historie om udfordringer og beslutsomhed.

I Lyndby vågner man til havfuglen, der kalder, og duften af det salte vand - men sådan har det ikke altid været. For blot fem år siden vågnede man med uro i maven, da højvande flere gange havde sat havnen under pres. De gamle moler og broer var truet af tidens tand og var ved at give efter. Derfor var det tid til at tænke fremadrettet.

Lyndby Havn ønskede ikke bare at beskytte sig mod naturens kræfter, men også at omfavne fremtiden med moderne faciliteter. Opfyldning af inderbassin, oprensning af yderbassin og renovering af moler og broer blev vigtige skridt på vejen mod forvandling.

Med lån fra KommuneKredit blev der sat kurs mod projektets mål og en sikker fremtid, der spænder mindst 50 år frem. For i dag står Lyndby Havn med nye stenmoler og fornyede træbroer, der giver et nyt look og en større styrke, der ikke kun sikrer havnen mod højvande og kli­ma­for­an­drin­ger, men også skaber nye muligheder for lokalsamfundet.

Mødestedet ved vandet

Lyndby Havn er nemlig mere end blot en klimasikret havn. Det er et sted, hvor folk kommer for at dele øjeblikket ved vandet. Hvad end det er for at fejre Sankt Hans, se lokal revy eller til fællesspisning. De nye broer giver også muligheden for at gå 100 meter ud i fjorden, og det giver et helt nyt liv til Lyndby med et tættere forhold til naturen:

Havnen er byens samlingssted. Den årlige sommerfest er på havnen. Når folk går tur, så går de tur på havnen, hvor man kan kigge på bådene. Med de nye broer kan man komme 100 meter ud i fjorden, og vi har haft den fornøjelse at byde flere spændende besøgende velkommen – kajakroere og lystfiskere, som kan stå langt ude i fjorden og fange havørred.

Thomas Pedersen

Formand og Havnefoged

Del

Inspiration fra andre kunder

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00