Overskudsvarme bliver til grøn fjernvarme i Odense

Fjernvarme Fyns nye varmecentral bruger topmoderne var­me­pum­pe­tek­no­lo­gi til at udnytte overskudsvarme fra et datacenter til grøn fjernvarme.

Med ni store varmepumper forsyner Tietgenbyens Varmecentral cirka 7.000 odenseanske husstande med grøn fjernvarme; fjernvarme som er produceret med overskudsvarme fra det nærliggende datacenter i Tietgenbyen i Odense.

Det nye anlæg er det største af sin art i Danmark. Og projektet runder derfor flere milepæle; både i forhold til størrelse, teknologi og, ikke mindst, grøn profil. Strømmen til datacenteret kommer nemlig fra vedvarende energi. Og den producerede fjernvarme er derfor CO2-neutral samtidig med, at den fortrænger fossilt produceret varme tilsvarende.

Projektet er en naturlig forlængelse af den indsats, som Fjernvarme Fyn allerede gør for at udnytte overskudsvarme fra lokale in­du­stri­virk­som­he­der og for at elektrificere fjernvarmen. Og projektet har skabt stor opmærksomhed både nationalt og internationalt på grund af de mange tekniske landvindinger. Anlægget er derfor samtidig et ud­stil­lings­vin­due, hvor både danske og udenlandske besøgende kan hente inspiration til den grønne omstilling.

Del case

Inspiration fra vores kunder

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00