Museum i Farsø

Oprindeligt var søskendeparret skilt ad. Johannes V. Jensen Museet, havde huse i barn­doms­hjem­met i Farsø, mens Thit Jensens Mindestue lå i den anden ende af byen. I sommeren 2019 kom en kæmpe indsats fra museumsledelse og støt­te­for­e­nin­ger i mål, som samlede dem begge under ét tag.

Med tilbygning og for­bin­del­ses­gang er de to stærke personligheder samlet igen i det, der er Danmarks eneste for­fat­ter­mu­seum for søskende. Der er tale om to vidt forskellige, farverige hovedpersoner, der på hver deres måde satte et markant præg på kunsten og sam­funds­de­bat­ten i deres levetid. Museet håber at kunne tiltrække både nationale og internationale gæster, der vil få rig lejlighed til fordybelse i begge for­fat­ter­ska­ber. I marts 2020 blev museet da også udvalgt til at indgå i den Danske Digterrute.

“Vi startede forhandlinger med kommunen i 2012 om køb af nabobygningen, men først i 2018 kom økonomien endeligt på plads via tilskud og lån. Det har været en lang kamp, og vi var ikke nået i mål uden støtten fra kommunen og den garanti de stillede for lånet i KommuneKredit.”

Peter Hørup, Museumsleder

Del

Inspiration fra vores kunder

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00