Miljøvenlig hybridfærge ved Limfjorden

En moderne hybridfærge krydser Limfjorden og forbinder Thyborøn og Agger Tange i Nordjylland.

Når pendlere, lastbiler og turister tager færgeturen mellem Thyborøn og Agger Tange, sker det på en færge med en grøn og klimavenlig-profil. Lemvig og Thisted Kommune investerede 107 millioner kroner i en moderne hybridfærge og to nye færgelejer. Overfarten mellem Thyborøn og Agger Tange er nu både stabil, komfortabel og miljøvenlig.

Frem­tids­sik­ring

Thyborøn-Agger færgen, der årligt transporterer 7.000 lastbiler, 60.000 personbiler og 145.000 passagerer, er en god og frem­tids­sik­rende investering for begge kommuner og har stor betydning for for­ret­nings­li­vet, for lo­kal­be­folk­nin­gen og for turister, der besøger området.

Den kommunale fremtid er grøn

Hybridfærgen understøtter Lemvig og Thisted Kommunes grønne og klimavenlige profil. Den er topmoderne og drevet af en elektrisk motor med batterier, der oplades af en diesel generator. Det vil sige, at generatoren producerer elektricitet, og batterierne opbevarer overskydende energi, der ellers ville gå tabt. Derved sikrer færgen effektiv drift og fleksibilitet i forhold til den kommende tek­no­lo­gi­ud­vik­ling.

Del

Inspiration fra andre kunder

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00