Helsingør Sundhedshus: En bro til sammensat sundhed

Helsingør Kommune stod over for en afgørende beslutning: Hvordan kunne de skabe et nyt sundhedshus, der imødekom behovene hos deres borgere? Økonomien var en væsentlig barriere, og spørgsmålet var, om de skulle spare i årevis eller finde en anden vej til at realisere visionen.

I 2013 lukkede Helsingør Hospital før tid. Hospitalet var tomt, men visionen om et nyt sundhedshus var allerede fuld af liv og mere end blot mursten og mørtel. Helsingør Kommune ønskede nemlig at opføre et sundhedshus og en sundhedspleje, der satte borgeren i centrum. Det krævede ekspertise og finansiel støtte.

At spare sammen ville tage årevis, og behovet var akut. For selvom man allerede havde et sundhedshus, var det kun Region Hovedstaden, der havde en klinik. Nu ville man forene det regionale, kommunale og private sundhedssystem og give borgerne et nyt niveau af sundhedspleje.

Den afgørende beslutning var at gå i dialog med KommuneKredit og finde en løsning, der kunne frigøre midler til at realisere projektet:

Den finansielle udfordring var, om vi skulle låne og bygge nu eller spare sammen. Hvis man skulle spare sammen, så havde det taget lang tid, så derfor valgte man at lave en leasingaftale gennem KommuneKredit. Ellers var Helsingør Kommune ikke kommet i mål. Jeg tror slet ikke, at vi ville være startet. Så KommuneKredit endte faktisk med at blive en finansiel løsning

Jan Krog Islin

Projektleder, Helsingør Kommune

Ubegrænset adgang til sundhed

I 2022 stod sundhedshuset klart, og med 1300 besøgende om dagen er projektet blevet en stor succes. Nu har borgerne mulighed for at bevæge sig gennem sund­heds­land­ska­bet og få adgang til en bred vifte af sundhedstilbud. Fra tandlægebesøg, fodterapi til kiropraktik. Alt sammen under ét tag.

Helsingør Sundhedshus blev bygget fra bunden på et fundament om at forbedre det nære sundhedsvæsen. I dag er sundheden kommet tættere på borgerne med enkel og nem adgang til ydelser, der har banet vejen for mere hel­heds­o­ri­en­te­rede patientforløb.

Del

Projekter vi har finansieret

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00