Bæredygtig fjernvarme i Skive

For­sy­nings­sik­ker­he­den er i centrum, når Skive Fjernvarme bygger deres nye flisfyrede varmecentral, der kommer til at stå som en grøn port til Skive by. Der er både tænkt lokalt og bæredygtigt i forhold til de løsninger, der skal understøtte Skive Kommunes varmeforsyning langt ud i fremtiden.

Visualisering: Gottlieb Palludan Architects

Godt halvdelen af boligerne i Skive får i dag varme fra Skive Fjernvarme, men stigende priser på olie og gas har sat fart på efterspørgslen. Derfor er de i Skive ved at etablere en ny flisfyret varmecentral, der – sammen med en udvidelse af for­sy­nings­om­rå­det med yderligere 2.000 husstande – skal fremtidssikre var­me­for­sy­nin­gen.

Bruger lokalt produceret træfils

Tidligere har Skive Fjernvarme brugt træpiller, hvoraf størstedelen blev sejlet ind fra udlandet. Fremover vil den nye varmecentral, der består af en 10 MW hedtvandskedel, anvende træflis produceret lokalt inden for en radius af 50 km. fra Skive. Træflis er et over­skud­spro­dukt fra skovdrift og giver Skive Fjernvarme en større og mere bæredygtig for­sy­nings­sik­ker­hed. Centralen vil også kunne anvende lokalt indsamlet have-/parkaffald og geotermisk varme.

Understøtter mål om CO2-neutralitet i 2029

Skive Fjernvarme tænker således ud i fremtiden og anvender de mest bæredygtige løsninger, som understøtter Skive Kommunes mål om at være CO2-neutral i 2029. Beregningerne viser, at den nye varmecentral samt udvidelsen af for­sy­nings­om­rå­det får CO2-udledningen til at dale fra 8.500 tons til 1.500 tons om året.

“Et vigtigt fokusområde er at skabe en bæredygtig fjernvarme, der er med til at sikre høj for­sy­nings­sik­ker­hed for vores kunder – også i fremtiden.”

Tage Meltofte, Adm. direktør for Skive Fjernvarme

Del

Inspiration fra andre kunder

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00