KommuneKredit udsteder første grønne obligation i Sterling markedet

KommuneKredit annoncerede onsdag den 13. oktober kl. 9.45 London tid et mandat på en GBP 250 mio. grøn obligation med udløb i december 2024. Det var KommuneKredits første grønne obligation i GBP.

Ordrebøgerne åbnede med et reoffer spread i niveauet UKT +26 bps. To timer efter åbningen var der ordrer for over GBP 185 mio. (ekskl. interesse fra Joint Lead Managers) og spread’et blev fastsat til den indikative pris på UKT+26bps. Ordrebøgerne lukkede kl. 12.30 London tid, og prisen blev fastsat kl. 13.24 London tid til +26bps over UKT 1% April 2024 Gilt med en kupon på 0,750%, hvilket giver en effektiv rente på 0,789%.

Ordrebogen bestod af en række investorer af høj kvalitet. Størstedelen af allokeringen gik til banker (67%) og Fund Managers (23%) inklusiv dedikerede ESG-porteføljer. Centralbanker/offentlige institutioner stod for 6% af udstedelsen, og de resterende 4% gik til andre investorer. Geografisk gik størstedelen af udstedelsen til britiske investorer (70%), efterfulgt af Asien og EMEA med henholdsvis 16% og 14%.

”Vi er glade for at kunne understøtte vores fortsatte aktivitet i Sterling-markedet med vores første grønne obligation i GBP. Det fremhæver endnu en gang KommuneKredits strategiske ønske om en stærk til­ste­de­væ­relse i det grønne ob­liga­tions­mar­ked,” siger Senior Funding and IR Manager Louise Gregersen.

Kommentarer fra ar­ran­gø­r­ban­ker­ne:

”Tillykke til KommuneKredit-teamet med deres første grønne Sterling udstedelse, hvilket gør dem til det første nordiske funding agency, der tapper ind i investorernes voksende efterspørgsel efter grønne aktiver i britiske pund. Den perfekte intradag udførelse understreger dels KommuneKredits evne til at handle agilt i et fordelagtigt marked og dels ønsket om at udbygge kurven i Sterling efter deres tilbagevenden til markedet tidligere på året. Det har været en fornøjelse for Citi at være involveret i denne milepæl­stransak­tion.”

– Ebba Wexler, Managing Director, SSA DCM, Citi.

 

”Tillykke til KommuneKredit-teamet med deres første grønne udstedelse i Sterling-markedet. Denne transaktion understreger endnu en gang KommuneKredits engagement, når det kommer til at diversificere og udbygge deres ”Green Bond” program efter allerede at have udstedt på EUR- og AUD-markederne. At blive det første nordiske funding agency, der udsteder en grøn obligation i GBP-markedet er en stor milepæl som sætter tonen for yderligere udstedelser i regionen. Deutsche Bank er stolte af at have samarbejdet med KommuneKredit om denne udstedelse.”

– Achim Linsenmaier, Global Head of DCM Public Sector Origination, Deutsche Bank.

 

”Tillykke til KommuneKredit-teamet med deres første grønne GBP-benchmark og med at blive det første nordiske funding agency i markedet. En yderst rettidig udstedelse i lyset af det stigende globale fokus på klimakrisen op til afholdelsen af COP26 i Storbritannien i november og momentum i markedet efter Stor­bri­tan­ni­ens første grønne statsob­liga­tion i september.” 

– Vinay Parmar, HSBC Bank plc

Vil du vide mere?

Kontakt ad­mi­ni­stre­ren­de direktør, Jens Lundager.

Del

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00