Samvær, klima og miljø forenes i Aalborgs nye byrum

I Aalborg er de ved at etablere et nyt byrum omkring den gamle Østerå. Her skal borgerne mødes til socialt samvær, motion og hygge, hvor by og natur i samspil skabe større biodiversitet til gavn for alle. Og her skal åbning af gamle kanaler skabe kli­ma­til­pas­ning, der understøtter fremtidens Aalborg.

Østerå i Aalborg får nye klæder. Den gamle å, der siden vikingetiden har forbundet havn og by, var i mange år overdækket og erstattet af kloakker. Nu skal den danne centrum for et nyt grønt – og blåt – samlingspunkt for Aalborgs borgere.

Projektet samler byudvikling, klima og miljø i ét. Åen løber igennem tre parker og adskillige rekreative områder, hvilket giver byens borgere nye muligheder for at mødes og nyde samspillet mellem by og natur. Samtidig forbinder nye gang- og cykelstier Aalborg fra rå natur til midtby.

Østerå indgår også i kommunens arbejde med at sikre den nødvendige kapacitet for afledning af regnvand, så byen er mere robust i tilfælde af ekstrem nedbør.

Endeligt skaber udviklingen af åmiljøet større biodiversitet og forbedrer vandmiljøet ved at konvertere det lukkede kanalsystem til et åbent åsystem med grusbund og brinker.

Det nye byrum omkring den gamle Østerå bliver en gevinst både for byens borgere og for klimaet, hvilket er fantastisk. Gode byrum og frirum er en meget eftertragtet ting blandt byens borgere, så det er skønt, at vi nu får skabt mere af det helt centralt i Aalborg.

Thomas Kastrup-Larsen

Borgmester, Aalborg Kommune

Del

Inspiration fra vores kunder

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00