Overskudsvarme i Padborg

Bæredygtige løsninger der sikrer forsyningen af varme til lokalsamfundet. Det er tanken bag samarbejdet mellem Padborg Fjernvarmeværk og Arla’s mejeri i Kruså. Et samarbejde der omdanner overskudsvarme til forbrugsvarme.

Foto: Adobe Stock

Padborg Fjernvarme har en klar grøn dagsorden, når de tænker på udviklingen af for­sy­nings­kil­der til den lokale fjernvarme. Et tre kilometer stort ledningsnet med tilhørende container, giver fjern­var­me­vær­ket mulighed for at tappe overskudsvarme fra Arlas mejeri i Kruså. Til glæde for borgere og virksomheder i lokalområdet.

Et skridt nærmere målet

Gevinsten fra at omdanne overskudsvarme er beregnet til 6.000 MWh årligt. Det betyder, at godt 18.000 MWh af det samlede årlige forbrug for Padborgs borgere på 30.000 MWh vil være grøn varme. I 2019 fik hver tredje af værkets forbrugere CO2-neutral opvarmning, så fjern­var­me­vær­kets ledelse er positive i forhold til at nå målet om at levere 100 % CO2-neutral opvarmning inden 2030.

Del

Inspiration fra andre kunder

Kontakt os

Vil du høre mere om jeres muligheder for at finansiere lokale projekter eller investeringer, er du velkommen til at kontakte vores kundeafdeling.

Vores telefoner er åbne

Mandag til torsdag
09:00 – 16:00
Fredag
09:00 – 14:00