Svanemærket skole i Guldborgsund

guldborgsund
Der bliver skrevet Danmarkshistorie inden for svanemærket skolebyggeri i Sundby i Guldborgsund Kommune. Når byggeriet står færdig, vil det være både et dynamisk læringsrum til børnene og et fælles samlingssted for hele lokalsamfundet.
SUNDskolen vil være den første i Danmark, der opnår svanemærket. For at kunne leve op til kravene for et svanemærke er der tænkt hele vejen rundt.

 

Bæredygtige materialevalg skal sikre det bedste læringsmiljø for skolens godt 580 elever (fra 0. til 9. klasse inkl. elever med fysiske eller psykiske handicap). Samtidig er bygningen konstrueret til at optimere fleksibilitet, så der kan skrues op og ned for kapaciteten efter behov, og der gøres brug af alternative rum som læringstrapper, nicher og grupperum.

 

Den omkringliggende natur bringes også i spil i form af uderum til undervisning og leg, og til brug for miljøvenlige indsatser såsom afledning af vand til regnvandsbede, rabatter og søer.

 

I tillæg til de bæredygtige valg inddrager skolebyggeriet også FNs verdensmål i alt fra indeklima til undervisning.

 

Vi har en vision om at være Danmarks dannelseskommune, og det er ikke kun noget, vi siger. Det her skolebyggeri er et konkret eksempel på, hvordan vi gør det i praksis. Vores elever får de allerbedste rammer for læring, udfoldelse og udvikling, og selve undervisningen vil være præget af FN’s verdensmål, så vores børn og unge får vigtig viden om samfundets udvikling med i bagagen,”

 

Simon Hansen
Formand for børne, familie og uddannelsesudvalget, Guldborgsund Kommune

 

Byggeriet finansieres gennem KommuneKredit som ejendomsleasing.

Låntager: Guldborgsund Kommune

 

Låneformål: Opførsel af svanemærket skole

 

Leasingsum: 150 mio. kr.

 

Leasingperiode: 25 år

 

Byggeperiode: 2021-2022

Hvis du vil høre mere om finansieringsmuligheder i KommuneKredit, så kontakt vores kundeafdeling på kunde@kommunekredit.dk
 Læs mere om vores låneproces.
Læs flere fortællinger fra vores kunder her.