Hillerød

Spildevand fra godt 50.000 borgere bliver renset på Hillerød Forsynings bæredygtige renseanlæg – kapaciteten er på 100.000 PE eller 7-8 mio. m3 spildevand om året. Renseanlægget er det første overdækkede anlæg i Danmark og vil være et fyrtårn inden for dansk miljøteknologi.

Anlægget har et grønt sedumtag, der på afstand ligner en stor bakke. Imellem de funktionelle dele af renseanlægget ligger en gågade flankeret af store glaspartier, så man kan følge rensningsprocessen fra A-Z.

 

Renseanlægget er en del af Solrødgård Klima- og Miljøpark og indgår derved i Hillerød Forsynings vision om at samle vandrensning, klimatilpasning, ressourcegenbrug og energiproduktion i en fremtidssikret og økonomisk bæredygtig løsning. I gågaden mellem de funktionelle dele af renseanlægget er der mulighed for, at borgere kan komme og få inspiration til lokal håndtering af regnvand, eller de kan blot nyde parken som et rekreativt område.

 

Ambitionen med vores renseanlæg er, at nye teknologier kan afprøves og tages i brug på anlægget. Vi vil både bidrage til en bedre nyttiggørelse af
ressourcerne i spildevandet og til udviklingen af løsninger, der gavner miljøet og klimaet. Vi skal i den forbindelse turde gå forrest, og det har vi gjort med vores nye renseanlæg, som KommuneKredit har lånefinansieret.

 

Peter Underlin
Direktør for Vandområdet i Hillerød Forsyning

Låntager: Hillerød Forsyning

 

Lån i KommuneKredit: 306.486.000 kr.

Hvis du vil høre mere om finansieringsmuligheder i KommuneKredit, så kontakt vores kundeafdeling på kunde@kommunekredit.dk
 Læs mere om vores grønne lån.
Læs flere fortællinger fra vores kunder her.