Overskudsvarme fra datacenter bliver til grøn fjernvarme i Odense

overskudsvarme
Fjernvarme Fyns nye varmecentral bruger topmoderne varmepumpeteknologi til at udnytte overskudsvarme fra et datacenter til grøn fjernvarme.
Når Tietgenbyens Varmecentral snart går i drift, vil ni store varmepumper forsyne cirka 7.000 odenseanske husstande med grøn fjernvarme; fjernvarme som er produceret med overskudsvarme fra det nærliggende datacenter i Tietgenbyen i Odense.

 

Det nye anlæg bliver det største af sin art i Danmark. Og projektet runder derfor flere milepæle; både i forhold til størrelse, teknologi og, ikke mindst, grøn profil. Strømmen til datacenteret kommer nemlig fra vedvarende energi. Og den producerede fjernvarme er derfor CO2-neutral samtidig med, at den fortrænger fossilt produceret varme tilsvarende.

 

Projektet er en naturlig forlængelse af den indsats, som Fjernvarme Fyn allerede gør for at udnytte overskudsvarme fra lokale industrivirksomheder og for at elektrificere fjernvarmen. Og projektet har skabt stor opmærksomhed både nationalt og internationalt på grund af de mange tekniske landvindinger. Anlægget er derfor samtidig et udstillingsvindue, hvor både danske og udenlandske besøgende kan hente inspiration til den grønne omstilling.

Total projektinvestering: 260.000.000 kr.

 

Udbetalt lån fra KommuneKredit: 75.000.000

 

Forventet årlig CO2-reduktion ved fortrængning af kul: 142.000 tons

Hvis du vil høre mere om finansieringsmuligheder i KommuneKredit, så kontakt vores kundeafdeling på kunde@kommunekredit.dk
 Læs mere om vores grønne lån.
Læs flere fortællinger fra vores kunder her.