Menneskers flugt er grundlaget for nyt museum i Oksbøl

900x416 template (18)
I Oksbøl uden for Varde er en tidligere flygtningelejr fra Anden Verdenskrig ved at blive bygget om til Danmarks nye museum for flygtninges historier. KommuneKredit har leveret mellemfinansiering til opførsel af museet, der forventes at byde sine første besøgende velkommen i sommeren 2022.
I Oksbøl uden for Varde er en tidligere flygtningelejr fra Anden Verdenskrig ved at blive bygget om til Danmarks nye museum for flygtninges historier. Museet, der vil fortælle om danmarkshistoriens største flygtningelejr og sætte flugt ind i en global kontekst, er en del af Varde Kommunes satsning på kulturturisme. Håbet er, at museet kan inspirere til debat – f.eks. ved at kigge på flugt fra både flygtninges og modtagerlandes perspektiver.

 

Projektet, som er tegnet af arkitektgruppen BIG, inkluderer renovation af to hospitalsbygninger fra den gamle flygtningelejr, samt opførsel af en ny tilbygning, der skal forbinde de eksisterende bygninger og huse ankomsthallen. Foruden udstillingerne, der både kan opleves inde i museet og ude i plantagen, finder der også undervisningsfaciliteter med bl.a. tilbud til kommunens skoler og daginstitutioner.

 

Museets finansiering er sket i samarbejde mellem kommune og borgere via donationer, crowdfunding og tilskud fra kommunen, fonde, staten og den tyske Forbundsdag. KommuneKredit har leveret mellemfinansiering til projektet via en byggekredit til brug for anlægsudgifter i forbindelse med opførslen af museet.

 

“Opførelsen af FLUGT er kulminationen på mange års ihærdigt arbejde med at skaffe finansiering til projektet og er kommet i stand med donationer og tilskud fra både Danmark og Tyskland. Nogle af donationerne er først kommet i stand sent i forløbet. For at kunne tage første spadestik har vi derfor skullet søge mellemfinansiering i form af en byggekredit gennem KommuneKredit, som Varde Kommune heldigvis stillede garanti for.”

Claus Jensen
Museumsdirektør

Låntager: Vardemuseerne

 

Garant: Varde Kommune

 

Låneformål: Anlægsudgifter i forbindelse med opførsel af nyt museum

 

Lånesum: DKK 50 mio. kr.

 

Byggeperiode: 2021-2022

900x416 template (19)
Hvis du vil høre mere om finansieringsmuligheder i KommuneKredit så kontakt vores kundeafdeling på kunde@kommunekredit.dk
 Læs mere om vores låneproces.
Læs flere fortællinger fra vores kunder her.