Museum i Farsø

Museet-768x368

Oprindeligt havde kun Johannes V. Jensen Museet til huse i barndomshjemmet i Farsø, mens Thit Jensens Mindestue lå i den anden ende af byen. I sommeren 2019 kom en kæmpe indsats fra museumsledelse og støtteforeninger i mål.

 

Med tilbygning og forbindelsesgang er de to stærke personligheder samlet igen i det, der er Danmarks eneste forfattermuseum for søskende. Der er tale om to vidt forskellige, farverige hovedpersoner, der på hver deres måde satte et markant præg på kunsten og samfundsdebatten i deres levetid. Museet håber at kunne tiltrække både nationale og internationale gæster, der vil få rig lejlighed til fordybelse i begge forfatterskaber. I marts 2020 blev museet da også udvalgt til at indgå i den Danske Digterrute.

 

Vi startede forhandlinger med kommunen i 2012 om køb af nabobygningen, men først i 2018 kom økonomien endeligt på plads via tilskud og lån. Det har været en lang kamp, og vi var ikke nået i mål uden støtten fra kommunen og den garanti de stillede for lånet i KommuneKredit.”

 

Peter Hørup
Museumsleder

 

Tilbygningen til museet er lånefinansieret gennem KommuneKredit.

Låntager: Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet

 

Garant: Vesthimmerlands Kommune

 

Låneformål: 180 kvadratmeter tilbygning til udvidelse af Johannes V. Jensen Museet

 

Lånesum: DKK 1.000.000

 

Byggeperiode: 2018-2019

Hvis du vil høre mere om finansieringsmuligheder i KommuneKredit, så kontakt vores kundeafdeling på kunde@kommunekredit.dk
Læs mere om vores lån til selskaber.
Museum
Læs flere fortællinger fra vores kunder her.