Moderne hybridfærge sikrer mere miljøvenlig overfart

færge
I fremtiden vil en moderne hybridfærge krydse Limfjorden og forbinde Thyborøn og Agger Tange i Nordjylland.
Når pendlere, lastbiler og turister fremover tager færgeturen mellem Thyborøn og Agger Tange, vil det være via en færge med en grøn og klimavenlig-profil. Lemvig og Thisted kommuner har investeret 107 millioner kroner i en ny, moderne hybridfærge og to nye færgelejer. Overfarten mellem Thyborøn og Agger Tange er nu mere stabil, sikker, komfortabel og miljøvenlig.

 

Thyborøn-Agger færgen, der årligt transporterer 7.000 lastbiler, 60.000 personbiler og 145.000 passagerer, er en god og fremtidssikrende investering for begge kommuner og vil have stor betydning for forretningslivet, for lokalbefolkningen og for turister, der besøger området.

 

Hybridfærgen understøtter Lemvig og Thisted kommuners grønne og klimavenlige profil. Den er topmoderne og drevet af en elektrisk motor med batterier, der oplades af en diesel generator. Det vil sige, at generatoren producerer elektricitet, og batterierne opbevarer overskydende energi, der ellers ville gå tabt. Derved sikrer færgen effektiv drift og fleksibilitet i forhold til den kommende teknologiudvikling.

Total projektinvestering: 107.000.000 kr.

 

Udbetalt lån fra KommuneKredit: 107.000.000 kr.

 

Samlede energibesparelse: 9699 GJ pr. år

 

Samlet CO2-reduktion pr. år: > 700 tons (sammenlignet med en standardfærge i samme størrelse med dieselmekanisk fremdrift.

færge1
Hvis du vil høre mere om finansieringsmuligheder i KommuneKredit, så kontakt vores kundeafdeling på kunde@kommunekredit.dk
 Læs mere om vores grønne lån.
Læs flere fortællinger fra vores kunder her.