Esbjerg bygger busdepot til fremtidens kollektive trafik

900x416 Esbjerg
Esbjerg Kommune har en ambition om at være en bæredygtig metropol. Og ved at etablere busdepot og lade-standere til nye el-busser i by- og nærområde er der taget et stort skridt i den rigtige retning. For borgerne betyder det et sundere og roligere byliv – for kommunen økonomiske besparelser.
Esbjergs nye busdepot skal være hjemsted for kommunens 29 el-busser. Byggeriet bidrager til kommunens mål om at være CO2-neutral inden 2030, men er samtidig med til at sikre borgerne et roligere og sundere byliv, da el-busserne, som depotet huser, er mere støjsvage end deres dieselmodparter og ikke udleder dieselos. Endelig giver udskiftningen af alle bybusserne en økonomisk besparelse, da driftsomkostningerne til de nye busser er lavere end omkostningerne til de gamle dieseldrevne busser. Konstellationen skal samlet sikre en klimavenlig og støjsvag kollektiv trafik for borgerne med en CO2-reduktion på 2.700 tons, hvilket svarer til 70 pct. i forhold til de tidligere dieselbusser.

 

Busdepotet er finansieret som ejendomsleasing gennem KommuneKredit.

 

Esbjerg var den første store by, som udskiftede hele bybus-driften i et hug, og alle, der færdes i byen nu, glæder sig over mindre støjende bybusser, som ikke lugter af dieselos. Samtidig har det været en fornøjelse at implementere en grøn løsning, som prismæssigt ikke bare var på linje med, men faktisk er billigere end den tidligere løsning”

Jesper Frost Rasmussen
Borgmester, Esbjerg Kommune

Låntager: Esbjerg Kommune

 

Låneformål: Busdepot til el-busser i by- og nærområde

 

Lånesum: DKK 42 mio. kr.

 

Byggeperiode: 2021

Hvis du vil høre mere om finansieringsmuligheder i KommuneKredit, så kontakt vores kundeafdeling på kunde@kommunekredit.dk
 Læs mere om vores grønne lån.
Læs flere fortællinger fra vores kunder her.