Energirenovering i Hvidovre Kommune

Udklip

Energirenovering skal sikre et løft af Hvidovre Kommunes mange bygninger, så kommunen ikke bruger unødvendigt meget energi på blandt andet folkeskoler, rådhus, idrætshaller og andre institutioner.

 

Energirenoveringsprojekterne i Hvidovre Kommune er ambitiøse. Og for hver enkelt bygning gælder det, at det er de forbedringer, der har det største potentiale i forhold til at spare energi, der bliver gennemført.

 

Ud over at etablere ekstra isolering af lofter og vægge, bliver der også set på ventilation samt driftsstyring og overvågning for blandt andet at forebygge ressourcespild og lækager. Projektet omfatter også udskiftning af vinduer og udskiftning af nuværende belysning til LED, ligesom hvidevarer, toiletter og blandingsbatterier bliver set efter og udskiftet til mere energivenlige modeller. Desuden bliver der lavet en række forbedringer af indeklimaet i udvalgte bygninger.

 

En del af lånet er givet til et såkaldt ESCO-projekt.

Projektet er delvist finansieret med et grønt lån fra KommuneKredit – den forventede årlige CO2-besparelse er 452 tons.

ESCO står for Energy Service Companies og er en samarbejdsform til at opnå energibesparelser i bygninger. Tankegangen i ESCO er simpel; udgifterne til energiforbrug kan reduceres med energibesparende foranstaltninger, og besparelsen betaler for optimering af ejendommens energiforbrugende installationer.

 

Det unikke ved ESCO som samarbejdsform er, at den private ESCO-partner garanterer for, at de fundne energibesparelser bliver udført. Hvis ikke de garanterede besparelser bliver opnået, kompenserer ESCO-partneren for de manglende energibesparelser med et beløb, der svarer til forskellen op til de garanterede energibesparelser.

Hvis du vil høre mere om finansieringsmuligheder i KommuneKredit så kontakt vores kundeafdeling på kunde@kommunekredit.dk
Læs mere om vores låneproces
Læs flere fortællinger fra vores kunder her.