Plejecenter Vonsild Have som OPP – Kolding Kommune

Foto: Attendo

 

Kolding Kommune har som den første danske kommune opført et plejecenter som et offentlig-privat partnerskab (OPP). Plejecentret blev indviet i maj 2015.

 

Projektet omfatter opførelse, drift og vedligehold af 60 plejeboliger, inkl. centerfunktion med sport og spa samt levering af pleje- og omsorgsydelser. Kontrakten omfatter desuden et udviklingspartnerskab mellem kommunen og OPP-leverandøren.

 

Kolding Kommunes senior- og socialdirektør, Lars Rasmussen, fortæller, at kommunen har fået et nyt, flot plejecenter af høj kvalitet, hvor der er plads til både fællesskab og privatliv. Der er gode udemiljøer, som opfordrer til udendørs ophold for både beboere, deres pårørende og udefrakommende. Kommunen har fået et nyt plejekoncept med wellness faciliteter, og der er et udvidet madkoncept, samt mulighed for tilkøbsydelser for beboerne. Dermed bidrager Vonsild Have Kvarteret til at differentiere kommunens plejetilbud, fortæller Lars Rasmussen.

 

Vonsild Have Kvarteret er finansieret i henhold til Lov om Almene Boliger, med finansiering fra KommuneKredit. Kommunen har optaget et 30-årigt fastforrentet kontantlån baseret på konvertible obligationer.

 

Yderligere information

For yderligere information, kontakt Udlån og Leasing, kunde@kommunekredit.dk

Fakta om projektet

Ordregivende myndighed: Kolding Kommune.

 

OPP-leverandør: Attendo A/S (omsorgsvirksomhed), Dansk Boligbyg A/S (totalentreprenør), DEAS (bolig­admini­­­stration), Kemp & Lauritzen (facility management), Luplau & Poulsen ApS (arkitekt), NIRAS A/S (ingeniør) samt Hune og Elkjær Arkitektfirma A/S (konsulent for plejehjem).

 

Entreprisesum: 93 mio. kr.

 

Areal: 60 boliger med et etageareal på 5.820 m².

 

Finansiering: KommuneKredit (offentlig fremmedfinansiering i henhold til Lov om Almene Boliger).

 

Byggeperiode: Foråret 2013 – marts 2015.

 

Drift- og vedligeholdelsesperiode: 20 år.