Plejecenter i Tølløse som OPP – Holbæk Kommune

Foto: KPF Arkitekter A/S

 

Holbæk Kommune opfører et nyt plejecenter i Tølløse som OPP. Plejecentret består af 65 plejeboliger, servicefaciliteter og dagscenter. Projektet omfatter også wellnessrum, sansehaver, udendørs fitnessaktiviteter m.m.

 

Det nye plejecenter bliver stjerneformet i to etager. Der vil være en gårdhave i centrum, som bl.a. vil indeholde terrasser, højbede, sandkasse m.m. Plejecentret er tegnet af KPF Arkitekter/Erik Møller Arkitekter.

 

Det var Holbæk Kommunes forventning, at den valgte OPP-konstruktion ville sikre, at OPP-leverandøren inkluderede hensynet til alle kontraktens elementer allerede ved designet af bolig- og servicearealer. Den private part fik i vid udstrækning frihed til at optimere plejecentret i forhold til levering af pleje- og omsorgsopgaver, samt bygningsdrift og vedligehold mv.

 

Holbæk Kommunes ønsker blev indfriet med et visionært tilbud, ligesom partnerskabskonstruktionen har vist sig at fungere rigtig godt i praksis.

 

Første spadestik til Tølløse Plejecenter fandt stede den 7. december 2015. Planen er, at plejecentret skal stå færdigt i februar 2017.

 

Beboere og brugere fra det nuværende Møllevang Plejecenter, Tølløse Ældrecenter og Tølløse Dagscenter skal flytte ind i det nye Tølløse Plejecenter, når det åbner den 1. marts 2017.

 

Projektet lånefinansieres hos KommuneKredit i henhold til Lov om Almene Boliger.

 

Yderligere information

For yderligere information, kontakt Udlån og Leasing, kunde@kommunekredit.dk

Fakta om projektet

Ordregivende myndighed: Holbæk Kommune.

 

OPP-leverandør: Det nye plejecenter skal opføres og drives af Danske Diakonhjem. Plejecentret er tegnet af KPF Arkitekter/Erik Møller Arkitekter.

 

Byggesum: Ca. 100 mio. kr.

 

Areal: 6.000 m².

 

Finansiering: KommuneKredit, lån (i henhold til Lov om Almene Boliger).

 

Byggeperiode: December 2015 – februar 2017 (forventet).

 

Drift- og vedligeholdelsesperiode: 10 år fra ibrugtagning med option på yderligere 5 år.