Nordstjerneskolen som OPP – Gribskov Kommune

Foto: Gribskov Kommune

Gribskov Kommune har udbudt en ny skole som OPP. Udover design, projektering og opførelse, omfatter projektet også en 25-årig drifts- og vedligeholdelses­periode. Projektet er opført med offentlig fremmedfinansiering (lån) fra KommuneKredit.

Skolen har plads til 750 elever (inkl. fritidsordning), og rummer et kombineret folke- og skolebibliotek samt en ny svømmehal på 1.600 m² (med konkurrencebassin, varmtvandsbassin, sauna og dampbad, træningsbassin, børnebassin og vandrutsjebane). Udover undervisnings­lokaler, grupperum, og medarbejderfaciliteter, indeholder skolen også tumlesal og caféområde.

For kommunen har formålet med aftalen været, at betale et på forhånd fastsat vederlag til en leverandør. Leverandøren påtager sig dermed et totaløkonomisk ansvar for opførelse, anlæg, drift og vedligeholdelse. Det tilsigtes herved at optimere sammentænkning af opførelse, anlæg, vedligeholdelse og drift, idet leverandøren både står for opførelse og efterfølgende drift, og derved har mulighed for at påvirke driften ved at indtænke løsninger allerede i anlægsfasen, oplyser kommunen.

Målsætningen har således været at sikre en velvedlige­holdt, velfungerende og tidssvarende skole og svømmehal i hele aftaleperioden.

Erfaringerne viser, at det er nødvendigt med en tæt dialog mellem kommunen og OPP-leverandøren, for løbende at få tilpasset kontrakten til de faktiske forhold og løbende ændringer af behov, fortæller kommunen.

Projektet blev udbudt i konkurrencepræget dialog, og som OPP med offentlig fremmedfinansiering gennem KommuneKredit.

Skolen blev indviet i januar 2013.

Yderligere information

For yderligere information, kontakt Udlån og Leasing, kunde@kommunekredit.dk

Fakta om projektet

Ordregivende myndighed: Gribskov Kommune.

OPP-leverandør: Helsinge Skole A/S (konsortium bestående af E. Pihl & Søn A/S og Kemp & Lauritzen A/S). Efter Pihl & Søns konkurs i 2013 fortsætter selskabet med Kemp & Lauritzen A/S.

Byggesum: 215 mio. kr.

Areal: 11.000 m².

Finansiering: KommuneKredit (offentlig fremmedfinansiering, lån).

Byggeperiode: Marts 2011 – januar 2013.

Drift- og vedligeholdelsesperiode: 25 år.