Flintholm Svømmehal – Frederiksberg Kommune

Foto: Martin Håkan/CoverGanda.dk

Frederiksberg Kommune opfører en ny svømme- og gymnastikhal på Bernhard Bangs Allé tæt på Flintholm Station og 5. juni Plads. Hallen er finansieret med offentlig fremmedfinansiering fra KommuneKredit.

Flintholm Svømmehal vil indeholde blandt andet et 25 m bassin med 8 baner, undervisnings- og morskabsbassin, rutsjebaner, soppebassin, varmtvandsbassin, kurbad og wellness, samt fælles faciliteter såsom omklædning, klubfaciliteter og caféområde. Idrætsgymnastikhallen vil bestå af moderne redskaber som springgrave, bomme, trampoliner og sportsgulv.

Udover design, projektering og opførelse af byggeriet, skal OPP-leverandøren stå for drift og vedligeholdelse af svømmehallen og gymnastikhallen i hele kontraktperioden.

Med den nye svømme- og gymnastikhal er der ifølge Frederiksberg Kommune skabt rammerne for, at Frederiksberg får et hus, som vil give et løft til borgernes fritidsliv, byens skoler og foreninger inden for svømning og idrætsgymnastik. OPP-projektet et godt eksempel på strategisk byudvikling og på, hvordan kommunen forsøger at integrere byens visioner i kommuneplanen og byplanlægningen.

Den nye svømmehal og gymnastikhal er tegnet af arkitektfirmaet 3xSkak A/S. Det første spadestik blev taget i maj 2015, og bygningen forventes ibrugtaget i maj 2017.

 

Yderligere information

For yderligere information, kontakt Guri Weihe, seniorrådgiver, opp@kommunekredit.dk

Fakta om projektet

Ordregivende myndighed: Frederiksberg Kommune.

 

OPP-leverandør: Gribskov Gruppen A/S (opførelse) og GMF-Danmark (drift og vedligehold)

 

Byggesum: ca. 160 mio. kr.

 

Areal: 6.400 m² (etagemeter).

 

Finansiering: KommuneKredit (offentlig fremmedfinansiering, leasing).

 

Byggeperiode: Maj 2015 – maj 2017 (forventet).

 

Kontraktperiode: 20 år.