Foto copyright: Torben Sachmann Hansen

Taekwondoklubben, Skanderborg Moo Sa, har i samarbejde med Skanderborg Kommune skabt et alsidigt foreningstilbud med fokus på sundhedsfremme, inklusion og social ansvarlighed. Klubben har selv rejst godt halvdelen af finansieringen, og med en garanti fra kommunen i ryggen kunne der opnås lån i KommuneKredit til færdiggørelsen af en mangeårig drøm.
Officiel åbning af Skanderborg Moo Sa Taekwondocenter

Fra venstre ses: Formand for DSI Brian Mogensen, Borgmester Frands Fischer, Moo Sa-formand Torben Sachmann Hansen, Kulturudvalgsformand Tage Nielsen, Stormester Kyoung-An Choi, Moo Sa-sponsorchef Simon Steenholt samt DSI/Klub bestyrelsesmedlemmer og instruktører.

Sidst i september kunne Taekwondoklubben, Skanderborg Moo Sa, officielt åbne dørene til deres nye træningscenter. Det er en drøm, der har været undervejs siden 2012. Det gamle klubhus, som var nedslidt og ikke længere tidssvarende, skulle sælges, og alternative lokaler ville have spredt klubben ud over byen, hvilket havde bl.a. ødelagt det sociale samvær, der er en af klubbens styrker.

 

Klubben arbejder fokuseret på at skabe et foreningstilbud, hvor alle er velkomne. Medlemmerne spænder da også over alle aldre fra 5 til 75 år. Taekwondo er med andre ord blevet til en breddeidræt i Skanderborg, og takket være en inkluderende kultur og et stærkt samarbejde med lokalsamfundet ser klubben blandt andet stigende deltagelse fra børn og unge, der har diagnoser som ADHD eller autisme, eller som kommer fra socialt udsatte grupper, hvor der ikke er så stort fokus på idræt.

Skanderborg Moo Sa's nye klubhus
Ikke kun til gavn for Taekwondoklubben
Træningscenteret er ikke kun til glæde for Taekwondoklubbens medlemmer. Klubben forventer også at f.eks. udøvere af andre typer kampsport, såsom hapkido, karate eller jiu-jitsu, eller andre lokale foreninger kunne være interesseret i at bruge det nye center. Træningscenteret, som har til huse på Fælleden, er 735 m2 stort og ligger på en kommunal grund på godt 6.000 m2, så der er god plads til alle.

 

Byggeriet er delvist finansieret gennem et lån hos KommuneKredit. KommuneKredit kan blandt andet hjælpe sports- og kulturelle foreninger med finansiering af anlægsprojekter, forudsat at der ikke er kommercielle aktiviteter i foreningen, og at en kommune stiller garanti for lånet. Du kan læse mere om mulighederne for at opnå finansiering via KommuneKredit her

Fakta om projektet

 

Projekt: Nyt træningscenter

 

Låntager: Den selvejende institution Skanderborg Taekwondo og Hapkidocenter

 

Lånesum: 3.500.000 kr.

 

Byggeperiode: 2019 – 2020